Heart viser nye værker frem

Heart viser dele af samlingen frem i ny udstilling

kunst Heart skyder året i gang med udstillingen »Samling 2017«, der viser et udvalg af det bedste fra museets skatkammer med særlig fokus på værker, der for nyligt er blevet doneret til museet.

Både den private kunstsamler og tandlæge Niels Hugo Hagelskjær, Ny Carlsbergfondet og kunstneren Ole Folmer-Hansen har med stor generøsitet føjet værker til museets samling, der nu for første gang bliver vist frem på Heart.

Intet mindre end fire malerier af verdensberømte kunstnere har fået plads i samlingen på Heart takket være en utrolig generøs donation fra den lokale kunstsamler Niels Hugo Hagelskjær.

Det er Hearts store glæde at byde velkommen til værker af ingen ringere end Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen og Pierre Alechinsky, der alle var hovedmænd i COBRA-bevægelsen samt et enkelt fiskerportræt skabt af den navnkundige skagensmaler Michael Ancher.

- Det er en stor fornøjelse for os at kunne bevare og fremvise disse værker for eftertiden og gøre dem tilgængelige for den lokale befolkning, som det var Niels Hugo Hagelskjærs ønske, siger museumsdirektør Holger Reenberg i en pressemeddelelse.

Hansen, Kwade og Hansen
Ny Carlsbergfondet har for nyligt beriget museets samling med to værker i stort format af Svend Wiig Hansen, der med sit kraftfulde univers og særlige menneskeskildringer skaber intense maleriske landskaber i en slags ingenmandsland, hvor naturen og mennesket smelter sammen.

Alicja Kwades værk »Freitag, 21. Juni 2013, 15:30:11 Uhr« er ligeledes doneret af Ny Carlsbergfondet og består af syv metalkuber og et stykke guld på fem gram. Hver kubes størrelse er fastsat efter, hvor meget af det pågældende materiale, der kunne købes for fem gram guld på det konkrete tidspunkt, der er angivet i værkets titel.

Allerede i 2009 erhvervede Heart et af hendes værker og har siden fulgt hendes karriere og bad derfor Ny Carlsbergfondet om midler til at tilføje det aktuelle værk til museets samling.

Generøsitet fra kunstneret
Holger Reenberg mener, at Alicja Kwade er blandt tidens mest originale skulptører.

- »Freitag, 21. Juni 2013, 15:30:11 Uhr« er et øjebliksbillede af den økonomiske relation mellem de forskellige metaller, men også et udtryk for det komplekse netværk, vores globale samfund består af. Publikum bliver derfor konfronteret med, at værkets form og størrelse er en abstrakt manifestation af verdenshistorien på det tidspunkt, værket fik sin titel, siger han.

Kunstneren Ole Folmer Hansen (forsidebilledet) har ligeledes udvist stor generøsitet og doneret adskillige af sine egne værker til museets samling. Ole Folmer Hansen leger med vores øjne og spiller på forskellen mellem det rummelige og det helt flade i et nærmest vibrerende billedrum.

- Et koncentrat af iagttagelser og oplevelser omsat til rent maleri, som kunstneren selv formulerer det.

Derudover rummer udstillingen værker af Poul Gernes, Knud Hvidberg, Jesper Just, Eske Kath, Per Kirkeby, John Kørner og Jørn Larsen.

Udstillingen kan ses frem til 26. marts.