Hovednavn offentliggjort til Herning-festival

Kim Stoltenberg Hansen 

Trentemøller spiller på Torvet

HERNING Trentemøler blevet hovednavnet 11. april, når Kulturfestivalen Off Road skydes i gang med en maraton-koncert i midtbyen.

Musikeren og produceren Anders Trentemøller spiller elektronisk musik, og han er kendt for at koncerterne er noget specielt både musikalsk og visuelt - og koncerten, der kommer til at foregå lige midt på Torvet i Herning, bliver ingen undtagelse, spår Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

- Trentemøller er den helt rigtige artist til at afslutte åbningen af Off Road Festival, der jo netop handler om at tænke anderledes og sætte tingene i nye rammer. Vi er ikke i tvivl om, at han vil levere en helt fantastisk koncert af høj international standard, og det er lidt af et scoop, vi har fået ham til Herning, fortæller Johs. Poulsen i en pressemeddelelse.

Siden Trentemøller i 2007 samlede sit liveband, har han spillet mere end 300 koncerter rundt i verden. Han har netop udgivet sit fjerde studiealbum »Fixion«, og i øjeblikket turnerer han med sit band i Europa og Nordamerika - 48 byer i 19 lande.

Der bliver i alt otte timer med musik på Torvet. Blandt de øvrige navne er Clemens, Electric Guitars, Erann DD, Mek Pek, Karen Mukupa og trioen Uffe Steen/Benjamin Koppel feat. Al Agami.

Også en række internationale musikere er med. Det gælder blandt andet den britiske jazz-sangerinde Jordan Jackson, den franske chanson-duo Claude Chichon & Emir, den bosniske folkemusiker Damir Imamovic og det nordiske PLAY!Ground Live-jazzorkester.

Hele koncerten vil foregå på Torvet i Herning, der i dagens anledning bliver overdækket med to enorme sejl - og der er gratis adgang.