Unge udsatte i Herning hjælpes til job

Brian Kjær Andersen 

15 ud af 16 udsatte unge i Herning, som var fastlåst i ledighed, er hjulpet i job eller uddannelse gennem et forsøgsprojekt

GLADIATOR Herning Kommune har ramt plet og overgået egne forventninger i et pilotprojekt, som skal hjælpe udsatte unge ud af ledighed, kriminalitet og misbrug.

Projektet »Gladiator« blev sat i gang i efteråret og har været rettet mod en gruppe unge ledige, som kommunens ungeenhed ikke kunne komme i kontakt med på normal vis.

I alt 16 unge har fået tilbudt målrettet hjælp til få et fast job på helt almindelige vilkår. Som en del af pakken har de fået tilbudt en mentor og hjælp til at finde en lejlighed og få styr på økonomien.

12 er kommet i job
Pilotprojektet nærmer sig nu sin afslutning, og på under et halvt år er det lykkes at hjælpe 12 af de 16 i job, mens 3 er kommet i uddannelse. Kun 1 person mangler aktuelt at komme i job.

- Succesen er faktisk større, end vi havde håbet på. Det har været fantastisk for os at opleve den store forandring, der på kort tid er sket hos mange af de unge, efter at de er kommet i job, siger afdelingsleder Inger Veng Rasmussen fra Ungeenheden i Herning Kommune til Herning Folkeblad torsdag.