Narko fra Spanien til Herning: Tre smuglere fik ingen rabat i landsretten

Bo Lundgaard 

Landsret stadfæstede dommene til to narkodømte i sagen om indsmugling af amfetamin til et lager på Cedervej. En tredje fik et ekstra års fængsel

HERNING Vestre Landsret afgjorde torsdag eftermiddag ankesagen mod tre mænd fra Herning og Skive, der siden 2015 har været fængslet for at stå bag indsmugling af store mængder amfetamin til et lager på Cedervej.

Det drejer sig om 28-årige Ricki Riise Kyndesen fra Fly ved Skive, som blev dømt som hovedmand og fik stadfæstet sin dom på ni års fængsel fra Retten i Herning.

Hans medsammensvorne, 49-årige John Plejdrup Østergaard, fik otte års fængsel, som også var en stadfæstelse af byrettens dom. Til gengæld indkasserede 42-årige Tom Graversgård Christensen en skærpet dom i landsretten.

Byretten havde idømt ham syv års fængsel, men i landsretten landede straffen på otte år.

Indsmuglingen blev afsløret, da spansk politi opdagede en trækasse med 14,2 kilo amfetamin, der skulle sendes med fragtmand til lageret på Cedervej. Det endte med at afsløre John Plejdrup Østergaard og Tom Graversgård Christensen, da de kom for at hente kassen.

Tom Graversgård Christensens DNA blev blandt andet fundet på en pose, da politiet havde udskiftet den hårde narko med et snydepulver.

Ricki Riise Kyndesens involvering blev først afsløret senere, da politiet opdagede en sammenhæng med nogle mobiltelefoner.