Komfortabel FCM-sejr i Aarhus

Ole Bitsch 

Topholdet vandt onsdagens ligaudekamp med 33-27

HÅNDBOLD FC Midtjyllands håndboldkvinder står midt i et hektisk Champions League-program, men de danske vicemestre har stadig fuld fokus på den hjemlige Primo Tours Liga.

Det mærkede SK Aarhus onsdag aften.

Foran blot 329 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen vandt topholdet FCM sikkert med 33-27 - efter midtjysk pauseføring på 18-10.

Med lørdagens vigtige Champions League-hjemmekamp mod slovenske Krim i baghovedet stillede cheftræner Kristian Kristiansen fra første minut med det, der ligner A-kæden: Sabine Englert, Mie Augustensen, Stine Jørgensen, Veronica Kristiansen, Linn Blohm, Louise Burgaard og Trine Østergaard.

Formålet var at knuse SK Aarhus’ forhåbninger tidligt i matchen. Og taktikken lykkedes.

Allerede efter et kvarter kunne højrebacken Louise Burgaard nette til 9-2, og så blev en række profiler sparet til fordel for talenterne Emma Friis, Louise Ellebæk og Simone Petersen.

Men FCM-maskinen blev ved med at hamre fremad inden pausen. Særligt kontrafasen var giftig og nådesløs, når aarhusianernes mange tekniske fejl og boldtab blev straffet med scoringer i modsatte net.

Medvirkende til det klare forspring i første halvleg var også en stærk defensiv samt 10 redninger fra FCM-keeper Sabine Englert, der endda krydrede indsatsen med en scoring i et tomt Aarhus-mål.

I anden halvleg vendte topholdet retur til idealopstillingen, men efter en fin indledning løb FC Midtjylland ind i problemer. En sjusket fase med dårlige afslutninger og misbrugte chancer betød, at Aarhus via fire scoringer i træk fik reduceret til 17-21.

Det midtjyske udfald fik dog ingen betydning. Gæsterne øgede blot tempoet og koncentrationen, og da Veronica Kristiansen scorede til 29-20 med 12 minutter igen, var resten af kampen en formalitet for DM-favoritterne.

FCM-topscorer mod SK Aarhus blev Veronica Kristiansen med syv mål.