Højspændt straffedrama endte med FCM-exit

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland er færdig i Youth League efter et højdramatisk opgør mod portugisiske Benfica

FODBOLD Der er drama og underholdning for alle pengene, når FC Midtjylland inviterer til opgør i UEFA Youth League. Men i denne sæson bliver der ikke flere kampe for FCM’s U19-talenter i Europas fornemmeste talentturnering.

FCM tabte tirsdag aften 6-7 efter straffesparkskonkurrence mod de portugisiske vicemestre fra Benfica.

Midterforsvareren Rasmus Nicolaisen missede det syvende og sidste FCM-spark fra ellevemeterpletten efter ellers at have spillet en flot kamp i ulvenes defensiv.

Derpå cementerede den portugisiske U19-landsholdsspiller Diogo Goncalves Benficas sejr og avancement til ottendedelsfinalen i ungdommens svar på Champions League med en sikker scoring.

Også Mads Olsen og Benficas Pedro Alvaro havde misset deres forsøg.

Snydt for tidligt mål
Forud for den dramatiske afgørelse gik et chancerigt opgør med to angrebsivrige hold.

FCM fik bolden i mål allerede i kampens tredje minut, da Mads Vang headede bolden på tværs til Mads Thychosen, som scorede. Men målet blev underkendt for offside. TV-billeder viste, at det var en fejl.

I stedet kom Benfica i front tre minutter før pausen. Den stærkt spillende midtbanemand Frank Ogochukwu sejlede forbi bolden med en glidende tackling, og Benficas Diogo Goncalves fik frit skud fra feltkanten og skruede boldden elegant op i målhjørnet til 1-0.

FCM åbnede anden halvleg stærkt, men blev mere og mere desperate, som halvlegen skred frem.

Men seks minutter før tid suste Mads Thychosen af sted i en flot solo og blev nedlagt få meter uden for feltet. Midtbaneoprydderen Florentino fik sit andet gule kort og dermed rødt. Og frisparkseksperten Victor Torp fik 1612 tilskuere på MCH Arena til at eksplodere i jubel med en frisparksperle. Han scorede tidligere i turneringen et lignende mål mod belgiske Anderlecht.

Slutminutterne blev livlige, men ind ville bolden ikke, og så endte det hele med FCM-exit efter straffesparkskonkurrence.