Sløve HCM tabte til bundholdet

Ole Bitsch 

Fejlfyldt HCM-indsats mod Skanderborg i årets første ligakamp

HÅNDBOLD HC Midtjylland indledte tirsdag aften 2017-kalenderen med et tungt nederlag i 888 Ligaen.

På hjemmebane i Messecentrets runde hal tabte HCM-mandskabet med 20-22 til bundholdet Skanderborg, der også førte med 12-10 ved pausen.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, at HC Midtjylland - på grund af VM-slutrunden i Frankrig - ikke har været i ligaaktion siden 23. december sidste år.

Tirsdagens herningensiske værter var sløve, rustne og fejlfyldte i hele matchen, hvor især en stribe store afbrændere på Skanderborg-keeper Kristoffer Laursen fyldte mest i det skuffende billede.

HCM’s VM-sølvvindere, nordmændene Eivind Tangen og Espen Lie Hansen, virkede tunge og trætte efter et hårdt mesterskab, men heller ikke holdkammeraterne var i det nødvendige gear mod et topmotiveret bundhold, der sled og slæbte i jagten på de værdifulde to point.

Frustrationerne hos HC Midtjylland var åbenlyse i første halvleg, og det blev ikke bedre efter pausen. Hjemmeholdet, der inden duellen mod Skanderborg var nummer fem i ligaen, havde svært ved at få flow og fart i angrebsspillet, og det var kun en stærk indsats af målmand Tim Winkler, der holdt HCM’erne inde i kampen.

I sidste ende var det ikke nok. HCM hang bagefter i det meste af opgøret, men solopræstationer af playmaker Rasmus Carlsen skabte nyt håb.

Men igen glippede kvaliteten og koncentrationen hos HC Midtjylland.

Ti minutter før tid - og i overtal - tabte Espen Lie Hansen bolden, og så kunne Skanderborg køre kontra og øge gæsternes føring til 20-17. Rasmus Carlsen reducerede igen, men en dum og urutineret udvisning til HCM’s Oliver Bondrup ødelagde trykket hos de rødklædte midtjyder.

I det sidste minut nettede Morten Slundt og Eivind Tangen til 19-22 og 20-22, men tiden løb ud for HC Midtjylland og hovedparten af de fremmødte 1118 tilskuere i den runde hal.

HCM’s næste kamp er på lørdag, hvor det i den runde hal gælder EHF Cup-gruppeopgøret mod portugisiske FC Porto.