Telemedicin sikrer hurtig og nem besked til Lind-patienter med hjertebanken

Lars Work Kristensen 

Pilotprojekt sender patienter med hjertebanken uden om sygehusets ventelister

Lægerne i Lind kan kalde sig pionerer inden for telemedicin for patienter med hjertebanken. I et samarbejde med en hjertelæge fra Regionshospitalet Herning og et hollandsk firma er lægehuset gået med i et pilotprojekt, der hurtigere og nemmere skal give patienter svar på, om deres hjertebanken er symptom på noget alvorligt.

Hvor det hidtil har kunnet tage adskillige måneder at få en afklaring, kan man med den hollandske metode få svar efter blot to døgn - vel at mærke uden at man har skullet frem og tilbage til sygehuset to gange for at blive undersøgt.

I stedet får man hos sin læge klæbet fire elektroder på brystet og bliver sendt hjem med en lille hjerterytmeoptager i en strop om halsen. Efter at den har registreret hjertets slag i 48 timer, piller lægen udstyret af igen, og få timer senere er optagerens data analyseret. Lægen kan herefter fortælle, om man er blandt de få, hvor hjertebanken er tegn på, at man risikerer at få en blodprop.

Projektet er så vidt vides det første af sin art i Danmark.

Læs mere her på aoh+ og i dagens Herning Folkeblad