Politiet standsede Black Army i gågaden

Kenneth Meinby Sørensen 

Politiet var lørdag eftermiddag massivt til stede på gågaden i Herning

HERNING Ved 14-tiden lørdag samledes en flok på 12 medlemmer af Black Army sig omkring Vestergade i Herning.

De gik i samlet flok ned ad Hernings gågade, men nåede ikke længere end Føtex, før de blev stoppet af en gruppe betjente, der matchede Black Army-folkene i antal.

Poltiet betragtede det som en uanmeldt demonstration og gennede de unge mænd ind i smøgen over for Føtex, hvor de alle blev visteret og registreret, som politiet har lov til via bandepakken.

- De gjorde, som de fik besked på, så det gik helt stille og roligt, siger indsatsleder Allan Baltzer-Aaes fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Black Army-medlemmerne fik her at vide, at de skulle fjerne eventuelle Black Army-mærker, hvis de ville gennemføre gåturen op og ned ad gågaden.

- Det gør vi, fordi det kan virke utryghedsskabende, siger Allan Baltzer-Aaes.

Efter snakken med politiet fortsatte Black Army-medlemmerne deres gang ned gennem gågaden, mens kunder og forretningsdrivende undrende kiggede på.

Gruppen gik til Smedegade, hvor den vendte om og gik tilbage mod Vestergade, og de unge mænd var hele vejen mandsopdækket af betjente og en håndfuld patruljevogne.

- Vi går her for at vise, at vi er til stede i byen, lød det kortfattet fra Black Army-talsmanden »Loco«, inden gruppen splittede op igen.