Ungarere sagde nej: Ingen tilgange på deadlinedag

Jørn Just Kristensen 

Vasas Budapest vil ikke slippe Zsolt Korcsmár. FCM satser på Kristian Riis

FODBOLD Sidste døgn af transfervinduet bød på to millionsalg og to lejemål i FC Midtjylland, men ingen nye forstærkninger.

Ungarske Zsolt Korcsmár var længe et varmt samtaleemne på FCM-kontorerne, men den 28-årige stopper kommer ikke. Selv om han har kontraktudløb om fem måneder, ønsker hans klub, Vasas Budapest, ikke at slippe ham

- Vasas vil ikke sælge ham. De ligger delt nummer ét i Ungarn og har måske en mesterskabschance. Den vil de gå efter, fortæller Claus Steinlein, sportsdirektør i FC Midtjylland.

FCM har fulgt ungareren med interesse gennem et år. Og måske kan han blive et emne til sommer.

Men her og nu satser FCM i stedet på de unge kræfter. 19-årige Kristian Riis ligner umiddelbart bedste bud på en ny forsvarsmakker til Kian Hansen efter salget af Patrick Banggaard til tyske Darmstadt.

- Riis har gjort det rigtigt godt og passer som type godt til Kian, fordi han er lidt mere højtråbende og kommunikerende på banen. Vi har en lang tradition for at satse på vores egne forsvarere, og han er den næste i rækken, siger Claus Steinlein og pointerer, at også 19-årige Rasmus Nicolaisen og den finske landsholdsspiller, Markus Halsti, bejler til pladsen i det centrale forsvar.

- Vi har to klassespillere på hver eneste plads, lyder det fra FCM’s sportsdirektør, inden han kører hjem til hustruen efter en lang, travl arbejdsdag, der bød på salg for over 10 millioner kroner.

Transfervinduet bød samlet set på tre tilgange i form af Marc Dal Hende, Janus Drachmann og Simon Kroon, der alle er skiftet fra SønderjyskE.