Officielt: Banggaard solgt til Darmstadt

Ole Bitsch 

FCM-forsvareren skifter til den tyske Bundesliga

FODBOLD Så blev FC Midtjyllands første salg i dette transfervindue en realitet.

Superligaklubben har netop bekræftet på sin hjemmeside, at centerforsvareren Patrick Banggaard er blevet solgt til den tyske Bundesligaklub Darmstadt.

- Patrick har haft lyst til at prøve sig selv af i udlandet, og nu er muligheden opstået, og det vil vi ikke stå i vejen for, siger sportsdirektør Claus Steinlein i en pressemeddelelse.

Handlen forventes ifølge tyske medier at sikre FCM omkring 4,5 millioner kroner.

22-årige Patrick Banggaard, der kom til FC Midtjylland fra Vejle i 2013, nåede 111 kampe og tre mål for »ulvene«. Midtstopperen er desuden fast mand på det danske U21-landshold, der til sommer spiller EM.

- Det er det rigtige step i Patricks udvikling. Vi hentede Patrick i Vejle som ungdomsspiller, og han har taget store skridt i FC Midtjylland, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Patrick er den stille kriger og en klubbens mand, og vi har været rigtig glade for Patrick. Han er prototypen på det, vi gerne vil, nemlig at udvikle unge spillere og gøre dem til etablerede superligaspillere og opfylde deres drøm om at blive solgt til udlandet. Derfor er vi også glade på Patricks vegne over, at det er lykkes, siger Claus Steinlein.