Ensemble MidtVest har fået ny bestyrelsesformand

Kim Stoltenberg Hansen 

Susanne Olufsen er stoppet efter 15 år i spidsen for det klassiske emsemble

KULTUR Det er skiftetid i toppen af Ensemble MidtVest. Ved årsskiftet tiltrådte Annemette Færch som ny bestyrelsesformand, og hun ser frem til at få arbejdstøjet på.

- Jeg glæder mig meget til arbejdet. Ensemble MidtVest er et levende ensemble med en markant musikalsk profil og en mission med fokus på at skabe gode musikalske oplevelser for alle aldersgrupper i Midt- og Vestjylland. Det er for mig at se bestyrelsens vigtigste opgave at sikre politisk opbakning til ensemblets samlede indsats for denne mission, siger den nye bestyrelsesformand.

Hun afløser Susanne Olsen, der efter 15 år som bestyrelsesformand takker af. Siden ensemblet blev etableret i 2002 har hun kæmpet for og repræsenteret den klassiske musik og ikke mindst Ensemble MidtVest.

- Det har længe været min beslutning at stoppe som formand for Ensemble MidtVests bestyrelse. Det var bare et spørgsmål om hvornår. Jeg har ikke længere fingeren på pulsen politisk og erhvervsmæssigt og det gør, at det bliver vanskeligere at holde de vigtige kontakter varme. Kontakter man uformelt kan spørge eller orientere om, når der er en udvikling, der skal sættes i gang eller problemer, der skal løses. Ensemblets formand skal være med til at forankre tilknytningen til det omkringliggende samfund, ellers tjener man ikke ensemblets ve og vel, siger Susanne Olesen, der ser tilbage på de 15 år som bestyrelsesformand for Ensemble MidtVest med stor glæde:

- Til tider har det været slidsomt. Kulturen er under konstant pres på økonomien, vi skal hele tiden vise, at vi er fornyende og så meget på toppen, at de bevilligende parter synes, vi er værd at bevare. Der skal slås for få støtte ikke mindst, når man bor i Midt- og Vestjylland. Man kan absolut aldrig læne sig tilbage i fortrøstning om, at det nok skal gå. Det er en spændende udfordring! Men det har været dybt tilfredsstillende, at både vores kommuner, staten samt sponsorer har været trofaste støtter.

Det har været en fantastisk oplevelse at se ensemblet vokse. Jeg tror ikke at der er nogen, der kunne forestille sig, hvor langt vi kunne komme.

Jeg ser med glæde frem til at følge med som menigt bestyrelsesmedlem og giver med stor fortrøstning formands-stafetten videre til Annemette Færch, som jeg er sikker på besidder de rette egenskaber og kompetencer til at være til gavn og inspiration for den fortsatte drift, siger hun.

Chef byder velkommen
På vegne af Ensemble MidtVest udtaler ensemblechef Oliver Quast:

- I mere end ti år har Susanne og jeg haft et meget tæt parløb om både Ensemble MidtVests udvikling og drift. Det vil naturligvis betyde en del forandringer, når en anden person fremover står i spidsen for ensemblet. Susannes opbakning og indsats for ensemblet og ikke mindst alle os, der arbejder her til dagligt, har været utrættelig og i høj grad bidraget til, at Ensemble MidtVest i dag fremstår som en kunstnerisk organisation, der er dybt forankret i det lokale og som nyder bred anerkendelse i resten af Danmark og i udlandet. Hendes rolle som tidligere byrådspolitiker har desuden været afgørende for, at ensemblet i årevis har haft de fire ejerkommuners bevågenhed, som er alfa og omega, når det handler om at skabe et kulturelt fyrtårn, som kan ses langvejs fra og som fungerer som pejlemærke langt ud i fremtiden.

Det er ikke desto mindre med stor glæde, at vi byder velkommen til Annemette Færch. Der venter den nye formand en stor og spændende opgave, som jeg ved, hun påtager sig med lige dele entusiasme og engagement. Ensemble MidtVest har fornyet sig konstant siden det startede i 2002, og er netop nu ved at gå nye veje for at møde sit fremtidige publikum. Jeg er overbevist om, at Annemette Færch er den helt rigtige person til at sidde for bordenden i denne proces, og glæder mig meget til vores kommende samarbejde om det fremtidige Ensemble MidtVest, siger Oliver Quast.

Der afholdes afskedsreception for den afgående formand Susanne Olufsen i forbindelse med åbningen af kammermusikfestivalen Vintertoner på fredag i Folkets Hus i Struer.