Stor opbakning til forældreløse og udsatte børn i Herning

Stor indsats i Herning for udsatte og forældreløse børn i 2016

HERNING En opgørelse for SOS Børnebyerne viser, at man i Herning har gjort en stor indsats for at hjælpe forældreløse og udsatte børn i 2016. Det skriver SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

SOS Børnebyerne modtog 1.691.873 kroner fra Hernings borgere sidste år, og det glæder Mads Klæstrup Kristensen, som er direktør i SOS Børnebyerne.

- Hjælpen er altafgørende for, at vi kan give udsatte og forældreløse børn en kærlig barndom i SOS-børnebyer verden over. Den hjælp vil vi gerne sige tak for. De mange faddere, som hver måned betaler til et fadderbarn, er direkte med til at sikre børnene en opvækst med muligheder, skolegang og en tryg barndom, siger Mads Klæstrup Kristensen.

Hjælpen nytter
Mads Klæstrup Kristensen håber, at SOS Børnebyerne kan hjælpe endnu flere forældreløse og udsatte børn i 2017 med hjælp fra borgere i blandt andre byer som Herning.

Det er ifølge Mads Klæstrup Kristensen især fadderskaberne, der gør den store forskel. Et fadderskab er en langvarig støtte til et barn, der bor i en SOS-børneby.

- Godt 40.000 danskere er i dag fadder for et barn, som de støtter og følger gennem barnets opvækst, og forklaringen på den store opbakning skal findes i, at det er nemt for folk at se, hvor pengene ender, fortæller Mads Klæstrup Kristensen.

- Man kan ganske enkelt se, at det nytter. Folk kan se, at børnene får et nyt hjem, en familie og en uddannelse. Og hvis man kan se, at man giver et barn en tryg barndom i en kærlig familie, hvorfor skulle man så ikke støtte? At give et forældreløst eller udsat barn en ny chance er jo en stor glæde for os alle, lyder det fra Mads Klæstrup Kristensen.