FCM skuffede i ny testkamp

Jørn Just Kristensen 

Heller ikke anden testkamp gav sejr til FC Midtjylland. En skades- og sygdomsramt »ulveflok« tabte 1-2 til Silkeborg

FODBOLD FC Midtjylland har stadig til gode at smage sejrens sødme i årets testkampe. Efter 2-2 mod Vendsyssel i sidste uge blev det fredag eftermiddag til et nederlag mod lokalrivalerne fra Silkeborg.

Gæsterne fra Søhøjlandet vandt 2-1 i en chancerig træningskamp.

Rilwan Hassan sørgede ellers for en god start for FCM. Han tørrede sin direkte oppasser to gange inden for kampens første 90 sekunder, og anden gang nåede Paul Onuachu frem til tværbolden, der bare skulle prikkes over stregen. 1-0.

Men Silkeborg svarede hurtigt igen. Efter et kvarter udlignede Andreas Albers på straffespark. Sammy Skytte maste sig forbi FCM’s unge venstre back, Andreas Poulsen, og indlægget ramte Patrick Banggaard på hånden.

Samme Albers var på spil igen efter en halv time. Han flugtede bolden hårdt i mål efter indlæg fra Davit Skhirtladze.

Få minutter senere udgik 17-årige Andreas Poulsen med en skade i højre knæ.

10 spillere stod over
Han kunne dermed føjes til en lang liste af skader og afbud. Hele 10 FCM-spillere stod over med skader eller sygdom.

Både Tim Sparv, Filip Novak og Rafael van der Vaart måtte stå over med mindre skader. Bruninho kæmper stadig med formen og salgsemnet Martin Pusic kom heller ikke i kamp. Dertil kommer, at Kian Hansen, Johan Dahlin og sidste uges dobbelte målscorer mod Vendsyssel, Mikael Anderson, alle er ramt af sygdom.

Trods de mange afbud valgte cheftræner Jess Thorup at bringe hele 21 spillere i kamp. I kampens sidste halve time spillede »ulvene« med hele ni teenagere på banen, men de gjorde det godt og skabte flere chancer for at udligne. Kristoffer Olsson havde to gode muligheder, og det samme havde Jakup Thomsen.

Også Silkeborg kom til adskillige store chancer. Gustav Dahl missede en direktør fra halvanden meters afstand, da Robert Skiv lagde den godt på tværs i et kontrastød.

Tredje og sidste træningskamp på dansk jord inden afrejsen til Dubai venter på torsdag, når Skive fra 1. division gæster Ikast Stadion.