FCM forfremmer ungt målmandstalent

Ole Bitsch 

18-årige Oliver Ottesen får fuldtidskontrakt og rykkes op i Superliga-truppen til sommer

FODBOLD Han har vist sig frem på FC Midtjyllands talentfulde U19-hold og har fået fuld spilletid i Youth League-kampene. Og nu kommer belønningen for FCM-målmand Oliver Ottesen. Til sommer rykkes det 18-årige keepertalent fra akademiet og op i Superliga-truppen. Samtidig tiltræder han på en toårig fuldtidskontrakt.

- Det betyder tæt på alt for mig. Det har været mit mål, siden jeg begyndte på akademiet, at jeg en dag ville stå med den her superligakontrakt i hånden og komme op og blive en fast del af superligatruppen, siger Oliver Ottesen i en pressemeddelelse fra »ulvene«.

Glæde er der også hos Flemming Broe, der er akademichef hos FC Midtjylland.

- Det er altid glædeligt, når en af vores egne målmænd tager springet og bliver en del af Superligatruppen. Oliver er inde i en god udvikling og har formået at løfte sit niveau og har været kampafgørende i U19-ligaen såvel som i Youth League, så vi ser frem til at følge hans fortsatte udvikling, siger akademichef Flemming Broe.

Målet er ligadebut
Oliver Ottesen er oprindeligt fra Roskilde, hvor han indledte karrieren i barndomsklubben Roskilde Boldklub. Siden blev det til to år i FC Roskilde, inden han blev optaget på FC Midtjyllands akademi i Ikast. U19-målmanden ser frem til de kommende udfordringer i FCM’s førsteholdstrup.

- Jeg bliver en af de unge, men jeg skal knokle på og bevise, at jeg er værd at satse på i fremtiden. Den kommende tid skal jeg bruge på at udvikle mig så meget som muligt, men målet er at få min debut for Superliga-holdet og kæmpe med om en plads på holdet, siger Oliver Ottesen.

Klubbens målmandstræner, Nikolai Pold, ser et spændende potentiale i den unge keeper.

- Oliver er en ung og ambitiøs gut, der gennem det seneste år har bygget på sit spil og udviklet sig godt. Han er en kampafgørende spiller, der er dygtig til at læse spillet foran sig, og så er han en frygtløs målmand. Han skal blive ved med at bygge på og være sulten. Han må ikke stille sig tilfreds med at være kommet op i førsteholdstruppen, fastslår Nikolai Pold.

Oliver Ottesen er en del af FCM’s U19-hold, der 7. februar møder portugisiske Benfica på MCH Arena om en plads i ottendedelsfinalen i Youth League, der betegnes som ungdommens Champions League-turnering.