FCM jublede efter neglebider

Jørn Just Kristensen 

FCM-kvinderne tog et stort skridt mod at vinde grundspillet i Primo Tours Ligaen med en nervepirrende sejr over Viborg HK

HåNDBOLD Sikke en afslutning. To gange måtte målvogter Martina Thörn redde FC Midtjylland og de to point i kampens sidste minut. Sidste forsøg kom fra Viborg-fløjen Amalie Grøn bare tre sekunder før tid, og igen var den svenske keeper på plads i »ulveburet« med en hofteredning.

26-25 til FCM, og IBF Arena eksploderede i et sejrsbrøl.

Forud for den nervepirrende afslutning gik et tæt og intenst arvefjendeopgør om førstepladsen i Primo Tours Ligaen.

Viborg begyndte bedst. FCM’s normalt så stærke forsvar stod skidt, og gæsterne kom let til deres mål. Efter 20 minutter førte Viborg 12-9, og FCM skiftede nødtvunget keeper. Ud gik Sabine Englert med en redningsprocent på bare 25.

Ind kom Martina Thörn. Den svenske reserve reddede sine første fire bolde - herunder et straffekast. Det satte fut i publikum - og forsvaret.

Men FCM skulle stadig kæmpe hårdt mod et toptændt Viborg-hold. Først midt i anden halvleg kom FCM i front, da storspillende Stine Jørgensen plaffede bolden i nettet til 21-20.

FCM kom også på 25-22 med et godt ryk, men Viborg-skytten Line Haugsted, der har en fortid i FCM’s ungdomsafdeling, svarede igen med tre på stribe til 25-25.

Men i slutminutterne var FCM skarpest. Stine Jørgensen sørgede med sit tiende mål for scoringen til 26-25.

Dagens helt stod dog i målet. Svenske Martina Thörn, der normalt blot er andetvalg bag Sabine Englert, stod med en redningsprocent på vanvittige 52.

Med sejren har FCM nu hele fem point ned til Viborg på andenpladsen i Primo Tours Ligaen.

Næste kamp er allerede på søndag, når Team Esbjerg kommer på besøg i Champions League.