Sikker Blue Fox-sejr over bundholdet

Ole Bitsch 

Toni Kallela spillede en stor kamp, da Herning vandt 4-1 over Rødovre

ISHOCKEY Blue Fox-angriberen Toni Kallela var blandt målscorerne, da Herning tirsdag aften vandt 4-1 hjemme over bundholdet Rødovre.

Den 23-årige finne udlignede til 1-1 i slutningen af første periode, da han afsluttede efter en smuk kombination mellem holdkammeraterne Petri Lammassaari og Jamie Johnson.

Otte minutter inde i anden periode var rollerne byttet om. Foran mål drejede Kallela elegant rundt om sig selv, inden han skød pucken på keeper Chris Carrozzi. Riposten skubbede Petri Lammassaari i nettet - og så var Herning i front med 2-1.

Føringen var et midtjysk modsvar til en dårlig begyndelse for Blue Fox.

Rødovre var bedst i det meste af første periode, hvor gæsterne indledte aggressivt og med masser af fart i skøjterne. Københavnerne var stadig varme efter weekendens to pokalkampe mod Rungsted - til gengæld virkede Blue Fox-spillerne tunge og rustne efter en uges kamppause.

Men det blev en øjenåbner for hjemmeholdet, da Rødovres Rasmus Astrup i powerplay hamrede et slagskud i ind bag Herning-målmand Simon Nielsen.

Den københavnske scoring i første periode vækkede værterne, der særligt i begyndelsen af anden periode øgede tempoet og koncentrationen. Franske Nicolas Ritz sørgede for ro i Blue Fox-lejren, da han efter et hidsigt genpres udbyggede føringen til 3-1.

I slutfasen blev udeholdets Mathias Asperup tildelt game misconduct for blandt andet usportslig optræden. Overtalsperioden på seks minutter udnyttede Herning - endelig - til en scoring i powerplay. Markus Jensen blev noteret for målet til 4-1.

Det var tredje kamp på stribe i Metal Ligaen, at Blue Fox snuppede sejren. »Rævene« har fortsat tæt kontakt til fjerdepladsen, som giver hjemmebanefordel i slutspillets kvartfinaler.